Historie Het Polderhuis

Het Polderhuis is in 1928 in opdracht van de Boerenleenbank (later Rabobank) gebouwd door architect Albert van Essen (Voorburg 1890 – 1967) in de stijl van de Nieuwe Haagsche School.

Nadat de Boerenleenbank uit zijn jas groeide, werd het gebouw de zetel van het Waterschap Texel. De meeste oudere Texelaars kennen het nog steeds als het Polderhuis. Daarna huisvestte het een makelaarskantoor waarna De Texelse Courant (uitgegeven sinds 1887) het stijlvolle Polderhuis betrok.

De meest imposante delen van het gebouw zijn de kluizen, het trappenhuis en de vergaderzaal op de bovenverdieping – èn sinds kort huisvest het pand aan de achterzijde (direct grenzend aan het park) tevens B & B Het Polderhuis . Gelegen aan de Vismarkt/Groeneplaats, in hartje Den Burg treft u twee luxe kamers en een luxe suite aan (met uitzicht op het aangrenzende park vanaf uw balkon).

Alle kamers zijn voorzien van een separaat toilet, luxe rainshower, koelkastje met flesjes water, kingsize luxe bedden, flatscreen TV, nespressomachine met onbeperkt koffie en thee, luxe verzorgingsartikelen (Rituals), gratis snel Wifi, TexelMagazine en …….. de Texelse Courant (verschijnt op dinsdag en vrijdag).

Alle gasten ontvangen na hun vertrek de digitale editie van de Texelse Courant drie maanden gratis (opgave hiervan bij de balie van de Texelse Courant of bij het uitchecken)

Op verzoek zorgen wij voor een gekoelde fles wijn of champagne op uw kamer.

Komt u ook logeren bij de Texelse Courant ? Wij heten u van harte welkom.